Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018


Πάνω από 15 χρόνια έχουν περάσει από την εκπομπή του Στέλιου Σταυρίδη «Άκουσον-Άκουσον» στο Κωνσταντινάτο και μιας που το βίντεο έπεσε πρόσφατα στην αντίληψή μας, το αναρτούμε ώστε να το απολαύσουν όσοι δεν έτυχε να το δουν μέχρι σήμερα. Η εκπομπή είναι σατυρική, γι'αυτό και το συγκεκριμένο βίντεο χαρακτηρίζεται από αρκετή δόση χιούμορ! 

Αυτό που όμως αξίξει να σημειώσουμε είναι ότι σχεδόν όλοι οι χωριανοί που μίλησαν στην κάμερα τόνισαν με ιδιαίτερη υπερηφάνεια ότι το Κωνσταντινάτο είναι ένα χωριό αμιγώς μικρασιάτικο. Κάποιοι επεκτάθηκαν περισσότερο και αναφέρθηκαν και σε ιστορικά στοιχεία του Κωνσταντινάτου, όπως στο ότι το χωριό είναι ένα από τα 9 πιστικοχώρια της Μικράς Ασίας, στις μανιάτικες ρίζες του χωριού μας, στα «γιάγματα» (= λεηλασίες στις περιουσίες που υφίσταντο οι Κωνσταντινάτοι από τους Τούρκους στη Μικρά Ασία) και στη λίμνη Απολλωνιάδα.  

Πολλοί από τους συγχωριανούς μας που μίλησαν στην εκπομπή αυτή έχουν φύγει από τη ζωή και το βίντεο αυτό αναβιώνει τις μνήμες τους με τον πιο ωραίο τρόπο. 

Ακολουθεί το βίντεο από την εκπομπή:



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου